ohumaniska sverige

Igår läste jag i tidningen om en afgansk 15-årig pojke som kommit till Sverige i december förra året, innan detta flydde han till Italien. Där han har blivit misshandlad av gränspolisen och våldtagen av 3 italienska poliser som ska ha turats om att våldföra sig på pojken.
  Efter detta kom pojken till Sverige för att försöka få ett normalt liv, han fick då hjälp på ungdomspsykiatriska akutkliniken i Malmö. Nu vill Skånska polisen slänga ut honom ur Sverige och skicka tillbaka honom till Italien för att de där ska fatta beslut om han ska få stanna inom EU eller ej. När pojken fick reda på detta ska han ha sytt ihop sin egen mun, försvunnit en tid men sedan blivit återfunnen. Detta gör mig så otroligt förbannd rent ut sagt, hur kan någon vara så ohuman? Man ser hur dåligt denna unga pojke mår och vill då mitt i läkningsprocessen tillägga att han troligtvis måste åka tillbaka till Italien där han blev fysiskt utnyttjad på de flesta sätt en människa kan bli.
Migrationsverkets presschef Fredrik Bengtsson förklarade sig med orden :
" De nya uppgifterna var muntliga uppgifter och kom från en journalist. Vi kan inte agera utifrån uppgifter som kommer muntligt via en journalist. Vi måste ha mer handfast material för att kunna agera"

För mig känns det lustigt att det ens ska behövas bevis i detta fall, hur skulle dom få tag på detta "mer handfasta" material? Det känns helt otänkbart att de italienska poliserna själva på något vis ska ha dokumenterat misshandeln eller våldtäkten på pojken. En liten pojke i 15-årsåldern som mår extremt psykiskt dåligt borde vara tillräckligt med handfast material för att man ska låta honom stanna inom den Svenska vården. Jag ser det som en självklarhet att han ska få stanna, i alla fall tills hans psykiska tillstånd är stabilt och den skånska polisen har fått fram det beviset som krävs för att få en mer säker bild av pojkens tidigare upplevelser. Det är tragiskt att inte alla har förmågan att se det här fallet ur pojkens synvinkeln, och att alldeles för många verkar sakna alla form av medmännsklighet.

RSS 2.0