hurrrrrrra

Då var man arton år. Livet leker och jag har världens finaste människor runt omkring mig,
nu är det bara ett körkort som saknas!
Ikväll ska jag springa Margarethaloppet, har inte sprungit på ett par dagar nu så vi får se hur mycket jag orkar. Men det ska bli otroligt kul hur som helst!

take me away

De senaste dagarna har jag bara känt att jag vill komma här ifrån, inte på grund av människorna eller lokaliseringen, men jag vill verkligen ut och upptäcka livet. Jag vill träffa nya människor, testa mina vingar och få se livet ur andra perspektiv. Jag tror att livet är så otroligt mycket mer än vad jag upplevt hittils, även om jag har allt jag behöver. Det svåra är bara att fatta rätt beslut, vart jag ska ta vägen. Som tur är har jag ett helt år kvar och bestämma vart livet ska föra mig efter gymnasiet, dock är även en hel livstid för kort i slutändan.

Jag är bara så rädd för att missa något som skulle gjort mitt liv ännu bättre, rädd att missa livet

underbara livet

Har haft en underbar helg med en härlig blandning av människor, idag har jag spenderat min dag i körkortsboken och strax ska jag ta en biltur till oskarshman för att fira mamma på morsdag med finmat!

Livet är gutt, kanske för att det aldrig blir som man tänkt sig.


-

Here we are again, I feel the chemicals kickin' in
It's gettin' heavier, I wanna run and hide
I wanna run and hide
I do it every time, you're killin' me now


intervallträning

Har varit ute och sprungit intervaller, skulle sprungit en lång runda -men intervaller är ju så sjukt mycket roligare.. Sprang först ungefär 1,5 kilometer och körde sedan 6 intervaller på 100 meter, sedan sprang jag hem igen. Efter det lite styrketräning som pricken över i !
Känns så otroligt härligt att träna alltså, nu väntas massa plugg inför matteprov och likaså prov i organisk kemi...

we're soaring, flying

Nu är allt bokat och betalt, älskade London vi ses snart igen!!
Sjuuuukt exalterad, caaaaaaaaaan't wait!

when I look around, I see blue skies

Efter jobbet har jag legat i solen och haft det allmänt underbart, och all körkortsteori är nu färdig! Nu saknas bara födelsedagen om 10 dagar och godkända prov och sen må ni tro att jag ska köra bil!
Nu ska jag ta ut mina ben på en promenad i solen innan jag lägger mig i soffan och njuter ännu lite till av livet..

let's go

Igår var jag ochm in käre pojkvän ute på en liten promenad som varade i 5 timmar. Efter den fjärde timmen hade jag skoskav på 4 olika ställen, jag var alldeles för hungrig efter att bara ha ätit en macka till frukost och sjukt törstig eftersom vattnet var slut.. Men annars var det underbart! Solen sken och jag hade ju världens bästa sällskap. Dock är mina fötter trasiga idag, så nu sätter jag fast lite plåster och ger mig ut på en promenad till jobbet och springer sedan hem! Heja motionen!

livets stora frågor

Nu är det dags att sitta barnvakt åt världens finaste lillebror! Det är helt sjukt hur någon ena sekunden kan vara så otroligt irriterande, och nästa sekund så underbar att jag inte skulle vilja vara på något annat ställe på hela jorden och lätt vara villig att kapa båda mina ben bara för att få vara just hans storasyster.


H&Ms modeller är för bruna?

"H&M:s extremt brunbrända bikinimodeller befäster ett livsfarligt skönhetsideal och bidrar till att fler mister livet i hudcancer" skriver representanter för Cancerfonden i Sverige i en debattartikel i DN.

Jag har hört ganska många livliga diskussioner och resonemang om just H&Ms nya reklamkampanj. Som citatet över beskriver så har Cancerfonden, och många övriga människor, klagat och protesterat mot dessa brunbrända modeller. Personligen känner jag mig faktiskt väldigt kluven inför denna fråga. Jag själv tycker att det är snyggt att vara brun och med handen på hjärtat brukar jag anstränga mig hårt för att bli brun på sommaren, men någonstans går ändå gränsen. Jag tycker faktiskt att dessa kvinnor är för bruna. Det är oklart om kvinnorna har solat fram denna färg eller om den skapades av något datorprogram. Men hur som helst ser det inte alls naturligt ut.

Jag ser inget som helst fel med att vara brun, jag är den minst rasistiska jag vet och jag gillar som sagt själv att ha en bränna under sommarhalvåret! Men just eftersom att det är flera olika modeller, som alla ser lika onaturligt bruna ut känner jag att det är något som inte står rätt till. Vad är grejen med att få någon att se onaturligt brun ut, tycker något att det är så snyggt att de måste köpa bikinin som hon klär sig i? Tror knappast det, men inte heller tror jag att H&M hade som avsikt att framkalla mer hudcancer i Sverige -men visst kan det bli konsekvensen och därför är jag faktiskt emot denna reklamkampanj!

4000 människor drabbas årligen av hudcancer och siffran ökar varje år, på grund av våra desparata försök att få den där bruna randen vid badkläderna. Jag tror inte folk förstår, inte heller jag själv, hur farligt det är att dag ut och dag in ligga och pressa i solen -och denna reklam förbättrar nog inte saken. Jag tror tyvärr att vi måste sluta vara så deperata att bli bruna om vi inte är frivilliga att få hudcancer på köpet.

Så ja H&M, det var väldigt dumt av er att producera den här brunfärgen och klistra fast den på era modeller, men eftersom det ändå ser onaturligt och fult ut så förlåter jag er...
ledig, underbar dag

Dagen har bestått av jobb -tråkigt men pengagivande! Efter det har hela dagen spenderats i stallet där det har varit städdag och jag har bidragit med allt möjligt.. Kroppen är helt slut nu och därför blev det inget träningspass idag, men imorgon så ska kroppen få bränna lite fett!

Ikväll blir det hockey och mys framför tvn hos min käre fader. Känns som att jag är här alldeles för sällan, men det känns inte heller som att någon saknar mig när jag inte är här. Folk förändras och likaså människors liv, det är tyvärr sånt man inte kommer undan..

Här kommer iaf en otroligt gammal bild, på världens finaste ponny!
life

Sovit alldeles för lite de senaste två veckorna, har pumpat ut min kropp och idag knappt ätit något.. Att springa en mil då var kanske inte det smartaste jag gjort, och nu betalar jag priset med en cpstörd kropp som kommer falla ihop när som helst. Ställer in alla planer och tittar på Sagan om ringer och besöker sängen tidigt inatt!


gör om oss till barbiedockor och räkna varenda kalori vi äter

Här om dagen när jag slog på min tv och så småningom kanal 3 fastnade jag framför Victorias secret fashionshow. Detta program är en modevisning med många av de modeller som anses vara “sexigast i världen”, ett program som alla barn och tonåringar med drömmar om att bli modell ser. Jag som faktiskt tycker att program som detta och Top Model brukar vara intressant fastnade vid tv-rutan. Efter ungefär 10 minuter hade jag sett minst 4 tjejer där man tydligt såg revbenen och lika många där höftben eller andra ben stack ut från kroppen. Är det verkligen så media vill att vi unga kvinnor ska se ut, att det är den kroppen vi ska sträva efter att få?

Ska jag i framtiden försöka få mina barn att se ut såhär för att de ska kunna  känna sig snygga? Det skulle aldrig hända, ut och spring eller lek och tryck sedan i er massa mat. Barn ska inte se kroppar som dessa som förebilder, det är bara helt absurt.

För att kunna få den perfekta kroppen, som inte ens är perfekt, måste man antingen vara född med precis rätt gener som ser till att man inte får varken muskler eller fett på kroppen -eller så måste man rent ut sagt plåga sig, både fysiskt och psykiskt. Reklambilden här under påstår att dessa 7 kroppar är av 7 olika slag, att varje kvinna ska kunna hitta en stil. Har skaparen av denna reklambild någonsin tagit ett steg ut genom dörren, eller ens en titt ut genom nyckelhålet?

För mig är dessa modeller smala, för smala. Ingen av dem har muskler och knappt underhudsfett. Jag, som till och med ligger på gränsen till att ha för lågt BMI känner mig förfan överviktig när jag ser dem här kropparna. “En stil för varje kropp”? Ta dig i revbenen och titta ut genom fönstret i 5 minuter så ska du se att inte en enda kvinna med en sånhär kropp kommer dyka upp.

För att vara modell krävs det oftast att man är över 175 cm, och de flesta väger under 55 kilo. Detta resulterar i ett BMI som säger att man är underviktig. Alltså krävs det att man är underviktig för att kunna bli modell. Vad är det för stolpskott som säger att vi “kunder” vill ha det så?

För det första är det extremt farligt att vara för smal, lika farligt som att vara för tjock. För det andra så har ju dessa modeller inte tillräckligt mycket muskler för att kunna lyfta ett mjölkpaket från kylen till matbordet. Kroppen ska inte vara uppbyggd på det sättet, om man äter och motionerar rätt så blir inte detta resultatet.

Kroppen ska vara lagom tjock, vältränad, frisk och välmående. Inte för tjock och inte för smal. Man ska äta mycket och man ska röra på sig mycket, och även om man inte rör på sig så måste man äta. Rör man på sig mycket, måste man äta mycket -svårare än så är det inte!

Vem skapar medias ideal?

Vem är det så som säger att modellerna ska vara så smala, vem är det som sätter upp ideal som leder till att många kvinnor dör i olika former av matstörningar varje år? Kanske är det vi själva, det sägs ju att marknaden bara ger oss det som vi vill ha, det som säljer. Men jag tycker att det har gått över gränsen, att kräva så smala modeller till priset att fler och fler väljer att svälta sig själva för att känna sig snygga.Det är inte värt det.

Jag tror att det hela har blivit en ond cirkel, media lanserar alldeles för smala modeller och vi vanliga människor tror att det är det rätta, snygga och hälsosamma, därför följer vi efter och ändrar hela vår livsstil och syn på mat för att passa in. Men jag tycker att media borde ta det första steget och vända det här upp och ner, de har ju makten att göra det. Ta bort dessa ohälsosamt smala modellerna och ge oss snygga, kurviga, friska och nyttiga kropparna!

Media hindrar oss att leva livet på rätt sätt. Mat ska vara kul, gott och roligt. Mat är livsviktig, och likaså träning och stimulering av kroppen -men man måste kombinera dem och få lagom mycket av båda delarna.

Från och med nu blir det inget mer Victorias secret fashionshow för Rebecka Ambjörnsson, inte förens alla modeller lagt på sig minst 5 kilo och har klarat det extrema testet att skaffa muskler så att de orkar bära hem 2 mjölkpaket från affären. Tack för mig.

.

.

“I figure life’s a gift and I don’t intend on wasting it. You don’t know what hand you’re gonna get dealt next. You learn to take life as it comes at you… to make each day count. ”

-Titanic, Jack Dawson


ny blogg, nya möjligheter

Har nu efter många om och men bestämt mig för att byta från Tumblr till blogg.se. Detta på grund av att jag vill ha mer "bloggstil" och inte så mycket "twitterliknande" blogg. Att inte heller kunna se hur många besökare man har, eller att det inte går kommentera om man själv inte är medlem var också betydande faktorer. Dock gillar jag designen på Tumblr mycket mer än den här på blogg.se, men sånt får man ta!
Hur som helt så ska jag nu fortsätta min bloggning här, kan hända att jag lägger in något gammalt inlägg från Tumblr för att det inte ska se så tomt ut, och designen får jag väl göra något åt någon dag.. Håll ut! ;)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0