fullt upp..

Jobbar för fullt nu och friidrotts EM är igång, vilket innebär mindre tid till bloggen. Men imorgon är jag ledig ett par timmar så då ska jag hinna med ett inlägg är det tänkt! Om ni har förslag på någon diskussion ni vill ta upp, så säg gärna till. Om inte så hittar jag på något eget spännande ;)
Ha det bra så länge!

"#¤#"¤

Kan inte lägga upp inlägg, la upp ett för ett dygn sedan som ännu inte visas på sidan. Frustrerande?!

Betyg i tidigare ålder...?

Jag ska lämna invandringen för ett tag, lär dock inte hålla allt för länge med tanke på alla kommentarer på senaste tiden..
Nu tänkte jag gå över till diskusionen om att barn ska få betyg i tidigare ålder, vilket i det här fallet innebär årskurs sex. Jag känner mig faktiskt ganska dubbel inför denna fråga, men om jag var tvungen att ge ett direkt svar så skulle det vara ett Nej. Jag tror inte att varken prestationsförmåga eller motivation höjs av betyg tidigare, snarare tvärt om. De elever som är duktiga i skolan vet om det och behöver ingen extra bekräftelse på detta genom betyg. De elever som har det svårare i skolan tror jag dock kan drabbas på ett negativt sätt, genom att man sätter en stämpel i pannan på dem med dåliga betyg. Elever som har det svårt i skolan behöver inte heller få det bekräftat på ett papper, de vet redan om det genom utvecklingssamtal osv. Därför tycker jag att dessa elever istället ska få mer hjälp, förhoppningsvis behöver lärarna inte betygskriterier för att avgöra hur pass mycket hjälp en elev böhöver och därför anser jag inte att betyg i en tidigare ålder behövs.
 
Istället för att döma eleverna när de är barn om hur pass bra de sköter sig i skolan tycker jag att de under mellanstadiet och början av högstadiet ska få all hjälp de behöver för att få en bra skolgång , för att sedan få chansen att se hur bra man faktiskt lyckats i åttonde klass där de första betygen ska sättas. Att betygsätta barn redan i mellanstadiet kommer bara sätta högre press och på så sätt bidra till fler skoltrötta ungdomar och mer skolk. Jag tror även att det finns risk för större klasskillnader, barn som har det svårt i skolan blir genom betyg stämplade som "tröga" och då ökar risken för utanförskap och på sin höjd eventuellt även mobbning. Detta är inget som jag vill riskera. Låt barnen vara barn så länge som möjligt och ge dem istället för ett papper med domar en bra, individuellt anpassad skolgång tills de är mogna att få sina första betyg.
 

nya ämnen...


"Uppskattar förresten bloggen, skriv gärna om andra saker förutom den ständigt återkommande invandringsfrågan. Miljön? Kärnkraft? Droger? Vad som helst."

Kul att du gillar bloggen! Anledningen till att jag skirver mycket om invandringsfrågan är för att det är den jag är allra mest intresserad av (vilket ni nog märkt). Men jag har en hel del andra ämnen som ligger och väntar, så jag lovar att nästa inlägg ska handla om något annat.. ;) Ska försöka hinna med ett inlägg ikväll!

Svar på kommentar ang. sverigedemokraterna

Eftersom att jag vill skapa debatt och utveckla mig själv så har jag bestämt mig för att svara på denna kommentar, trots att avsändaren var anonym. Dock svarar jag inte på alla frågor/påståenden i kommentaren (som mer var en uppsats än en kommentar), då får du försöka igen med ett namn!
Det med fet stil är kommentaren, det med vanlig stil är mitt svar på kommentaren och det kursiva är utdrag från SDs hemsida.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ingen påstår att vi skall ha samma värderingar inom politik. SD skriver att de vill att vi ska ha samma grundläggande värderingar, inget annat. De skriver också att vi ska ha samma värderingar vad gäller jämställdhet, yttrandefrihet, demokrati och på vad som är rätt och fel. Det tycker du alltså är dåligt.Du vill och tycker alltså att folk borde ha en negativ syn på dessa synpunkter.  "

Jag förstår faktiskt inte hur du kan få fram att jag vill få folk att ha en negativ syn på jämställdhet, yttrandefrihet, demokrati och vad som är rätt och fel. Men alla dessa faktorer är relativa, visst skulle det vara underbart om alla kunde ha samma värderingar inom dessa områden, men det beror på vad det är för värderingar. Som jag har förstått det genom att läsa igenom hela SDs hemsida, vill partiet samla alla som kommer till sverige runt en och samma kultur. Enligt mig skulle detta helt klart minska tex. yttrandefrihet som var en av dessa värderingar, folk skulle inte få yttrycka vad de vill även om deras åsikter/värderingar inte skadade eller kränkte någon annan människa. Jag skulle önska att sverige kunde ha någorlunda samma värderingar, men jag önskar inte att dessa värderingar överrensstämde med SDs. Å andra sidan är det ju olika värderingar som skapar debatt och gör att vi överhuvudtaget har en demokrati, så länge andra människors värderingar inte kränker eller skadar någon individ så vill jag framhäva olika värderingar!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Sverigedemokraterna har aldrig på påstått att de ska stänga några gränser utan en kraftigt begränsad asyl- och anhöriginvandring till en nivå mer lik den som finns i våra grannländer. Vi måste alltså begränsa invandringen för att kunna få bot på de problem som finns, de problem som du vet finns eftersom du skrivit om dem. Problemen kan aldrig på någon karta försvinna om vi fortsätter att med den invandrings- och integrationspolitik vi har idag. Problemen kan knappast heller försvinna om vi förbättrar vår integrationspolitik heller då problemet fortfarande kommer att växa med nuvarande invandringspolitik."

Vad jag menar med att SD vill stänga gränser är att genom att begränsa asyl- och anhöriginvandrning så stänger vi gränser mer än vi gör idag. Att sänka invandringen till samma nivå som våra grannländer ser jag ingen anledning till, jag tycker att vi ska vara stolta över vår generösitet och inte ta hit färre människor "bara för att våra grannländer gör det". Sverige är ett fristående land och vi gör som vi vill, inom denna fråga är vi inte ett dugg beroende av våra grannländer.
Sedan tror jag faktiskt inte heller att invandringspolitiken är ett hinder för integrationspolitiken, det är integrationspolitiken som måste förbättras. Sverige har alla resurser som krävs för att ta hit så många människor som vi idag gör. Hur resurserna sedan ska fördelas till migranterna och hur vi ska kunna göra resurserna så användbara, effektiva och rättvisa som möjligt -det är den frågan som ska diskuteras.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Står inte någonstans att de skall "hjärntvätta" någon eller att tvinga någon att bli en traditionell svensk. SD vill att invandrarna ska bli en del av Sverige, för att uppnå detta så måste de ju anpassa sig till vårt levnadssätt och våra ideal, hur kan du tycka att det är dumt?
.
Jag tror helt och fullt på att invandrare kan bli en del av Sverige utan att ändra sin kultur, så länge vi är öppensinnade och inte så fruktansvärt rädda för det som är främmande. SD skriver att de vill "anpassa migranterna till svensk kultur och svenska värderingar" och detta ser jag ingen anledning till. Dock anser jag att en anpassning inom tex. rättssystemet och språket är en prioritet. Men olika kulturer är inget som kan skada ett samhälle så länge det finns kommunikation och förståelse dem emellan.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag vet inte vad du och majoriteten av alla PK-fantaster fått allt ifrån. Om nu Sverigedemokraterna skulle på något sätt tvinga andra människor att byta religion eller traditioner av olika slag för att bo här så hade det varit fruktansvärt. Men så är det inte, sluta läs alla förbaskade skittidningar som Aftonbladet och lyssna på direkta debatter, lyssna på vad de har att säga och stirra dig inte blind och kasta rasist hit och dit. Det är du som blundar för vad sverigedemokraterna säger.
.
På SDs hemsida står det som jag tidigare nämnt att vi ska anpassa migranter till svensk kultur. Såhär definerar hemsidan Kultur:
"I en kultur ingår många olika saker, det handlar om sådant vi producerar, som musik, konst, litteratur och danser. Det är också sådant vi utövar, som traditioner, ceremonier, högtider och riter. Det är sådant vi är, som tystlåtna, reserverade, försiktiga och gästvänliga. Även yttre fenomen som klädsel, mat, dryck och inredning är kulturella markörer. Värderingar är en av de största och viktigaste kulturyttringarna."
Att anpassa någon till den svenska klädseln skulle tex. göra så att Islamister inte fullt ut kan ha kvar sin religion och vad de anser tillhör den. Att anpassa migranter till tystlåtna, reserverade och försiktiga vilket också tydligen  tillhör vår kultur anser jag inte heller som något särskilt spännande förslag direkt.
Ps. Jag läser inte kvällstidningar eller övriga skittidninar.

"Vi tror att Sverige och svenskarna blir rotlösa och identitetslösa om vi inte har ett tydligt definierat kulturarv..."
Det är precis detta jag talar om. Vi är för inskränkta och konservativa. Det var inte bättre förr, världen förbättras hela tiden och spridning av kulturer är en av anledningarna till detta.
.
Jag blundar inte för vad SD säger, jag värdesätter och tolkar exakt det som jag hört i debatter eller läst på hemsidan. Tack för mig, kul att du kommenterade!

/"PK-fantasten"

anonyma kommentarer

Alla kommentarer och motargument jag fått hittils har varit anonyma, på grund av detta vet jag inte hur seriöst jag ska tolka kommentarerna och är därför osäker på om jag ska lägga energi på tta svara. Om du verkligen står för de åsikter som du skriver, så våga skriva ditt namn. Annars är ju en debatt helt onödig, jag debatterar inte med någon som inte vågar säga sitt namn.
Så i fortsättningen- fortsätt gärna kommentera, men skriv namn!

Sverigedemokraterna

På grund av dagens extremt dåliga väder har min morgon spenderats framför tvn där jag råkade halka in på en politisk debatt där Sverigedemokraterna medverkade. Debatten kring detta parti har varit otroligt stor och plötsligt kände jag att jag ännu en gång var tvungen att skriva av mig och delta i debatten med mina personliga tankar.
-
I detta inlägg tänkte jag fokusera mest på invandringspolitiken, då det är vad jag mest brinner för och tycker är allra mest intressant. På Sverigedemokraterna.se inleds området kring invandring så här:
"...Partiet ser därför med stor oro på den splittringspolitik som de andra partierna bedrivit de senaste decennierna. Det är en politik som segregerar allt mer och har gjort att det växt fram stadsdelar avskärmade från övriga samhället. Vår politik syftar istället till att ena och sammanföra människor kring gemensamma grundläggande värderingar med en gemensam syn på jämställdhet, yttrandefrihet, demokrati och på vad som är rätt och fel."
Redan här reagerade jag väldigt starkt, i synnerhet på meningen på den andra raden -att det är den ökande invandringen som lett till att stadsdelar blivit avskärmade från det övriga samhället. Det är precis såna tankar som skapar de avskärmde områdena, inte att det flyttar dit folk från andra länder. Att dom skyller detta på migranterna är ju absurt, skulle dessa själva vilja bli avskärmade från samhället? Det är vårt fel att det blir avskärmat, det är vi som inte bjuder in dem till samhället tillräckligt mycket.
-
Nästa påstående om att de vill samla människor kring gemensamma grundläggande värderingar får mig att höja ögonbrynen lika mycket som tidigare påståenden. Vad skulle hända om alla fick samma syn som Sverigedemokraterna inom politiken? Jo deras politik skulle utvecklas och bli mer och mer främlingsfientlig, vill vi verkligen vara ett sådant land? Jag vill i allafall inte leva i det samhället. Vi måste hjälpa varandra, man kan inte diskriminera andra människor och blunda för problem utanför vårt eget land bara för att vi har det så otroligt bra i Sverige. Tvärt om, det är vi som måste hjälpa till. De som är utsatta har ingen möjlighet att göra skillnad i deras vardag, men vi har möjlighet att hjälpa dem. Därför är jag helt emot Sverigedemokraternas politik, de allra flesta av de som kommer hit nu får det bättre än va de hade i förgående land och allt fler behöver fly från sin vardag.. Ska vi då plötsligt stänga alla våra gränser och säga att vi inte vill ta emot fler? Nej tack!
-
Sverigedemokraterna vill minska invandringen till mindre än hälften av det vi har nu, detta för att invandrare ska kunna "anpassa sig till svensk kultur och svenska värderingar". Och hur ska detta gå till hade de tänkt? Med helt andra erfarenheter, en helt annan uppfostran och så vidare finns det ingen möjlighet att vi ska kunna hjärntvätta alla som kommer hit så att dessa mål uppnås. Människor är olika, människor ska vara olika annars är världen helt meningslös och männskligheten urtråkig. Hur kan man vara så inskränkt att man vill göra alla till traditionella svenskar? Det är spännande med annan kultur, vi kan lära oss så otroligt mycket av varandra. Självklart ska vi införa migranterna så mycket som möjlig i vår svenska kultur för att minska samhällsklyftorna, men detta ska vara frivilligt inte ett tvång. Genom att tvinga människor att anpassa sig till vår kultur kommer avståndet mellan migranter och redan bosatta att öka, det var ju precis detta som Sverigedemokraterna talade emot i stycket jag kopierade innan. De vill alltså ta bort de avskärmade områdena genom att tvinga in dem i den svenska kulturen, jo men visst Sverigedemokraterna, till och med min 3åriga lillebror skulle förstå att det inte minskar avstånden utan snarare skapar fler konflikter och främligsfientlighet.
-
"Vi tror på en effektiv och human flyktingpolitik till hjälp för de behövande.  Sverigedemokraterna ställer sig bakom asylrätten men önskar eftersträva att flyktingar så långt det är möjligt ska erbjudas hjälp i närområdet."
Att hjälpa till redan på plats är självklart ett jättebra tanke. Men inte när det hindrar att folk får fly från landet där de är "behövande", som överstående citat säger. Vi kan inte förändra hela situationen i de utsatta länder som folk måste fly från, det är precis därför vi tar emot flyktingar. Det långsiktiga målet ska såklart vara att folk kan stanna kvar i sina hemland, där de ska kunna trivas och ha en stabil vardag men i många länder är det i dagsläger inte möjligt och precis därför tvingas folk att fly. Vill Sverigedemokraterna då tvinga dem att stanna, för att vi är för egoistiska och inte vill ge bort resurser som ändå inte på något annat sätt skulle rädda liv lika direkt som flyktingintag? Om man gör en jämförelse över hur många människor som skulle dö genom denna egoistiska politik, där vi tvingar hotade människor att stanna i landet för att de inte har någonstans att fly, med om vi skulle välkomna dem hit så skulle antalet dödsoffer vara betydligt fler enligt med det första alternativet.
-
Människor som vill komma till Sverige måste såklart sköta sig, stanna utanför kriminalitet och försöka anpassa sig till livet i Sverige. Men sverige är ett fritt land, vi har religionsfrihet och kränkning är förbjudet. Dessa lagar förbjuder ju faktiskt Sverigedemokraternas politik, vi kan inte tvinga folk att byta bort sina gamla traditioner, sin religion och värderingar till de som Sverigedemokraterna anser att alla ska ha. Dock måste vi anstänga oss lite extra för att få in dem i samhället, sluta diskriminera folk med invandrarbakgrund på tex. arbetsplatser och i skolan så att migranternas inkomst och sysselsättningsgrad växer och blir likgiltig med de som är från Sverige ursprungligen. Sverigedemokraterna påstår att det är just en högre arbetsfrekvens för migranter som de är ute efter, men hur ska detta vara möjligt när det är just tankar som deras som ser till att fördomar och främlingsfientlighet växer? Istället för att säga att vi vill ta hit färre människor och tvinga dem att bli som alla andra svenskar ska vi fortsätta öka migrationen och bli mer välkomnande, det är så man skapar ett samhälle där folk känner delaktighet och klyftorna mellan samhällsklasserna minskar. Självklart ska vi inte riskera en ökad brottslighet, men genom att direkt hjälpa migranter som kommer hit att anpassa sig, och förstå det svenska samhället och lagstiftningen, kommer brottslighet absolut inte som ett brev på posten. Tvärt om, så kommer vi få ett mer spännande samhälle där det Sverige kan bli en mötesplats för att typer av människor. Något mer lärorikt och spännande går ju inte att hitta!svar på kommentar

oko om förbjud slöjor?:
Givetvis kan vi inte tillåta nikab och burka av en massa anledningar som t.ex. säkerhetsskäl.

För det första vore jag tacksam om du vågar stå för vem du egentligen är, blir lättare att ta såna här kommerntarer på allvar då. För det andra: Att förbjuda nikab och burka på grund av säkerhetsskäl ser jag ärligt talat inte som ett bra argument överhuvudtaget. Om en kvinna använder dessa klädesplagg i vardagen och i de yrken där det fungerar, finns det ingen som helst anledning att se det som en säkerhetsrisk. Om det är något form av vapen du tror att de gömmer bakom kläderna, ska vi då också förbjuda tex.  hiphop-kläder eller stora kläder där det är lika lätt att dölja föremål?
Om du tänker på säkerheten vid tex. flygplatser så lovar jag att tullen och säkerhetskollarna fungerar lika bra på en kvinna i burka som en man i kalsonger.

ökae om invandringspolitik:
Majoriteten av alla invandrare är inte flyktingar, de har inte flytt från stora krig där bomber faller titt som tätt. De värst drabbade är de som flytt till närområdet av det krigsdrabbade landet. Visst, om du vill strunta i de som verkligen far illa av alla hemskheter i världen och ta in de som inte är i behov av lika stor hjälp så får det stå för dig.

Sedan är jag väl inte sugen på att dedikera mitt liv åt att få invandrare att känna sig hemma, det är upp till dem och inte upp till oss enskilda individer. Problemen med invandringen ökar för var dag som går så det spelar inte heller någon roll vad vi gör.

Visst har du fullkomligt rätt om att majoriteten som kommer hit inte är flyktingar. Men alla flyr från något, i hopp om att få något bättre. Det de flyr från behöver inte vara bomber som faller, det har jag aldrig påstått. Men samtidigt kan jag lova dig att ingen skulle frivilligt flytta från sitt hemland, sin familj och allt de känner till utan anledning, och om de skylle flytta frivilligt utan särskild anledning tillhör de den grupp som skulle ha de rätta förutsättningarna att lyckas även i sverige. Dessa personer är inte den majoritetsgrupp som hamnar utanför samhället och arbetslivet. Men de behöver hjälp, vi kan inte hjälpa alla men jag vill försöka hjälpa så många jag kan, man gör sina egna val. Frågan är vem det egentligen är som struntar i dem som behöver hjälp?
Att du inte heller vill dedikera ditt liv åt invandrare är också det ditt eget val. Det jag försöker säga är då att om man har samma åsikter som du, kan man inte sedan komma och klaga på att de lever avskilt eller hamnar inom brottsligheten -många får inte en ärlig chans. Hur ska de själva kunna få sig att känna sig hemma om vi inte välkomnar dem, vem om inte enskilda individer?


Kul att du är med och debatterar!
/Rebecka

förbjud slöjor?

En intensiv debatt runt om i världen är om slöjor verkligen ska vara legalt, och i såfall i vilken utsträckning. För mig är det här en väldigt svår fråga och jag känner mig dubbel inför svaret.

Det står faktiskt ingenting konkret i koranen att muslimska kvinnor måste bära slöja. Dock har jag hittat en översättning av ett stycke i koranen som lyder följande:
"...Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och de bör inte visa mera av sina behag än vad som ( anständigtvis) kan vara synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen. Och de ska inte låta sina behag skymta inför andra än sin make, sin fader, sin svärfader, sina söner, sin makes söner, sina bröder, sina brorssöner, sina systersöner, närstående kvinnor…….”
Detta stycke kan såklart tolkas på hur många sett som helst beroende på hur man tolkar ordet "behag och barm". Vad är kvinnans "behag"? För mig är det nog faktiskt lite mer privata kroppsdelar än ansiktet, ansiktet är för mig sättet att kommunicera och inget som jag skulle vilja att folk döljer för att för mig som är en vanlig Svensson finns det ingen anledning att dölja sitt ansikte för världen. Men jag är som sagt en vanlig svensk flicka, och saknar insyn i den muslismska religionen då jag inte ens kännt någon som tillhör den. Det är troligtvis här problemet ligget, jag vet inte hur det känns att vara kvinna inom islam, kanske ser de inget alternativ till att bära slöja, kanske är det så att det är jag som är den konstiga, främmande människan för dem som går runt med inget förutom lite tunna tygtrådar på kroppen och visar alla mina "behag".
-
Alla internetsidor där man kan hitta synonymer till "behag" kommer upp med saker som charm, njutning och även kvinnobröst. Men inget som kan kopplas till en kvinnas ansikte. Dock är det ju så att allt som står skrivet och inte har någon ansvarig utgivare i livet tolkas, det tolkas olika av olika människor och detta är troligtvis hur  slöjregeln har uppkommit. Genom åren som gått har tolkningen blivit till en sed som har blivit till en regel. Det står inget i bibeln eller Sveriges rikes lag om att vi måste fira jul och inte heller att vi måste bära tröja som skyler våra behag. Trots detta bär vi tröja även på sommaren då vi faktiskt inte skulle behöva bära tröja för att skydda oss från kylan. Men ändå gör vi detta, varför gör vi det om vi egentligen inte måste? Ja vi firar väl jul för att vi tycker det är roligt och utnyttjar det hela för att få äta all god mat och få presenter. Men varför använder vi en tröja fast vi inte måste? Jo för vi känner oss nakna annars och tror att folk ska titta snett, det är ju en vanesak..
-
Precis så här tror jag att det är med slöjor för kvinnor inom islam. De måste bära slöja från det att de hamnar i puberteten och med tidens gång börjar det tillhöra kvinnans identitet att bära slöja, de känner sig nakna utan den. Vissa kvinnor som lever i ett strängt troende samhälle blir tvingade att bära slöja, kanske skulle de ändå burit den om de fick välja själva, kanske inte. Vissa har ingen som tvingar dem att bära slöja men väljer att bära den ändå, vissa väljer faktiskt att inte bära den. Det är mycket få kvinnor som ser slöjan som ett tecken på förtryck, många ser den som ett sätt att framhäva personligheten och tona ner det yttre. Ett sätt att inte bli ett offer för dagens utseendefixerade samhälle.
-
Ska vi förbjuda vad andra ser som sin identitet?
Som jag tidigare nämnde är detta en mycket svår fråga. Men jag tycker absolut inte att vi ska förbjuda slöjor helt, vi kan inte ta åt oss uppdraget som Gud och ta bort något andra identifierar som sin identitet, det om något skulle vara förtryck och extremt kränkande. Vi kan jämföra detta med att vi tex. inte skulle få bära någon tröja, vi skulle överleva men känna oss otroligt utlämnade och rent av mobbade av förbudet. Dock tycker jag att argumentet att slöjan används för att tona ner utsidan för att inte drabbas av medias skönhetsideal inte riktigt stämmer med mina egna åsikter och människovärderingar. Jag tycker att alla är lika mycket värda, oavsett om de stämmer in på dagens sjuka skönhetsideal. Man ska inte bry sig om vad andra tycker om sitt utseende utan försöka hitta sina egna speciella kvaliteér och drag. Att försöka dölja sitt yttre är för mig i dagens samhälle ett sätt att visa att man faller inför medias krav, acceptera att man inte duger enligt dagens modeller av hur en kvinna ska se ut och det är verkligen inte vad jag tycker vi ska göra. Istället måste vi stå upp mot dagens mediapåtryck, vara stolta över oss själva och att vi har olika utseénden. På grund av detta är halva min hjärna emot slöjbärandet, men samtidigt skulle jag aldrig vilja förbjuda det för att mina värderingar inte är samma som alla andras.
-
Dock måste vi alla göra uppoffringar ibland och kanske är det så att heltäckande slöja faktiskt inte fungerar inom alla yrken. Vissa yrken är uppbyggda på att patienten, kunden eller mottagaren måste ha ett "intimt förhållande" med människan och i dessa fall förstår jag om den som anställer faktiskt väljer bort någon med heltäckande slöja. Dock ska detta inte bilda någon diskriminering, personen måste få veta exakt hur det ligger till och få chansen att rätta till detta om hon är villig att offra den heltäckande slöjan för jobbets skull. En "vanlig" slöja som bara täcker håret borde inte vara något problem, ingen lider av att håret inte syns. Detta är samma princip som att en person skulle vara flintskallig, ha uppsatt hår, hårnät etc. Den enda skillnaden är att slöja fortfarande är främmande för oss svenska människor, men att många av oss är inskränka och saknar tillräckligt med sympati för andra människor ska inte påverka andra människors liv. Vi måste mötas på halva vägen, inte  kräva att den andra parten ska springa hela loppet själv.


invandringspolitik

Sverige gör mig så otroligt förbannad ibland. Att människor som bor i Sverige som är ett av världens bästa välfärdssamhällen och fredligaste land kan ha såna dumma idéer och tankar är för mig helt sjukt. För några veckor sedan kom det plötsligt upp massa lappar i Mönsterås med främslingsfientliga budskap, tex så var det en gråtande liten flicka på en lapp med en text till höger där det stod:
"Var inte så typisk svensk, gruppvåldtäkter är ju nytt och spännande".
Jag som i vanliga fall är en tålmodig människa blev så förbannad av detta att jag stod i femton minuter för att riva loss denna lapp som var fastsatt med något övermännskligt starkt limm. Hur kan någon ens komma på tanken att skriva något sådant, och hur kan man få för sig att sätta upp en sådan lapp? Runt om i Mönsterås sitter liknande lappar som jag vid ett flertal gånger i ren frustration försökt skrapa ner med mina fingernaglar.
-
Visst är det så att migranter är överrepresenterade i brotsstatistiken, men frågan som vi då ska ställa till oss själva är, varför är det så -vad beror det på egentligen? Är det verkligen så att det brottligheten sitter i hudfärgen, religionen, ögonfärgen eller vårt modersmål? Att det finns människor som på allvar tror det är otroligt skrämmande. Jag var inte heller alls intresserad av biologilektionerna i högstadiet, men kunde förstå så pass mycket att detta är en helt absurd tanke. Personligheten grundar sig i helt andra faktorer än de tidigare nämnda. Personligheten förändras efter födseln vart du än föds och vilka föräldrar du än har, den styrs av gener, hormoner, uppfostran och situationen i det samhälle du växer upp i. Jag som sitter och skriver det här just nu, skulle lika gärna kunna ha hamnat inom brottsligheten. Om jag varit uppvuxen i ett land där jag varannan morgon vaknar av att bomber faller precis utanför mitt hus och jag inte vet om någon av mina vänner precis blev ännu ett offer av kriget, sett min familj eller min bästa vän blivit blivit dödad utan att någon egentligen bryr sig, knappt haft mat för dagen, levt under förtryck hela mitt liv på grund av att jag blivit uppfostrad inom en viss religion eller i ett visst land och tvingats fly ensam, eller med någon familjemedlem till ett helt främmande land. När de väl kommer till Sverige får de otroligt mycket hjälp, men samtidigt för lite. Det är här jag tror att problemet ligger, trots allt vi gör så är vi för egoistiska och gör för lite. De får hjälp med utbildning och att lära sig språket. Men de placeras i utkanten av staden, både lokaloseringsmässigt men inte minst socialt. Många av dem får egentligen ingen ärlig chans att komma in i samhället på riktigt. De får hjälp att lära sig språket, men vem kan de egentligen prata med, vem vill prata med dem?
-
Jag tycker att Sverige borde införa mer hjälp. Ingen föredrar ett liv uppbyggt av brottslighet framför ett stadigt, välställt liv. Jag menar absolut inte att vi ska skänka bort alla våra pengar och lämna över våra hus med ett stort leende på läpparna, men vi ska hjälpa mer. Alla som kan läsa det här inlägget har allt de behöver och lite till, vi måste bara sluta vara så otroligt främlingsfientliga och egoistiska och öppna oss själva. Vi ska ta hit alla som behöver fly från sin hotade vardag, så länge de får ett bättre liv här än de har i sitt hemland. Men när vi väl tagit hit migranter kan vi inte bara klappa oss själva på huvudet och vara stolta över vår generösa insats. Det är då vårt arbete börjar. Istället för att klappa oss på huvudet måste vi ta oss i kragen och inse att om vi ska kunna sluta klaga på alla "invandrare som bara begår brott och förstör vårt välfördssamhälle" så måste alla hjälpa till, både du och jag. Hjälpa till med utbildning, hjälpa till att få in dem i det sociala livet, få dem att känna att Sverige räcker till för alla som kommer hit -vilket det verkligen gör. Vi bor faktiskt i världens bästa och finaste land, att det ändå finns människor som är så trångsinta och utan empati att de skyller alla brott på migranter är skräckinjagande. Vi ska vara stolta över vårt land och vilja visa upp det för hela världen, inte vilja skicka bort 50% av alla som kommer hit för att vi inte kan öppna våra inskränkta sinnen och dela med oss. Trots att det kan vara svårt för många att förstå så är det ju faktiskt inte bara migranter, utan även svenska människor som gör brott. Ska vi skicka ut dem också? Vi kan inte hjälpa alla, vi kan inte bli av med alla brott för människor har svagheter och gör fel val i livet -även du och jag. Men vi kan göra allt vi kan för att hjälpa till. Alla förtjänar en andra chans, oavsett påbrå, familjeförhållanden, bakgrund och hudfärg.
-
Det här är mina åsikter och jag vet att otroligt många inte håller med, och det behöver ni inte heller. Men var snälla och håll era idiotiska åsikter för en själva. Ni vinner mer hat än kärlek genom lapparna ni satt upp. Ingen tror på någon som saknar alldeles för många hjärnceller, är trångsint och vägrar inse sanningen. Inga fler lappar tack, mina naglar blir för nedslitna och mitt tangentborg överhettat. Tack för mig.
'
'
'
"I've been a victim of a selfish kind of love,
It's time that i realize that there are some with no home,
not a nickel to loan, could it be really me,
pretending that they're not alone?"
-Michael Jackson

Life

Midsommarkvällen var hur mysig som helst -natten var hur kaos som helst. Men till slut åkte jag hem från Öland lite impulsivt och hamnade till sist i min säng. Denna dag ska bli betydligt mycket lugnare kan jag lova!
Tack till er som bidrog till en bra kväll iaf!

midsommar

Då var det midsommar ännu en gång. Dagen mitt i sommaren, helt sjukt hur fort åren går.. Idag ska det hur som helst firas, livet ska firas! Detta ska göras på öland med mina underbara vänner, känns som att kvällen har alla odds på sin sida (förutom vädret, men det ska ju regna på midsommar).
Ha en bra dag allihopa!


haaaaaaaaaalelujha

Skolavslutning it is, älskade dag!

love is the biggest gift

Jag förstår nog inte själv vilken tur jag har som har dig. Du gör mig hel.
Förlåt för att jag använder självförsvar lite för mycket är en bitch för ofta.
Du förtjänar det bästa.
'

summertimes

Alla betyg jag gittils har fått reda har varit så bra som de kan bli, solen skiner, imorgon är det sommarlov vilket inkluderar att jag ska sjunga i kyrkan och på fest senare och jag ska till london om 1 månad med min finaste vän!
LIVET ÄR UNDERBART, HEEEEEJHÅ!
Nu ska jag baka ihop något till avslutningen imorgon och sen öva inför sången imorgon, underbart underbart.

underbara tider

Sommarlovet närmar sig alldeles för fort. Nej jag ångrade mig, alldeles lagom fort! Har endast två prov kvar nu och allt som hittils varit har gått super, känner verkligen att livet är på min sida just nu. Dock har jag oootrolig äga-häst-abstinens!!
Men det får lösa sig, nu ska jag satsa på skolan de få dagar som är kvar och sedan ska jag satsa på livsnjutning! Om bara värdet kommer igång nu så blir det iiiiinga problem, för livet är ju faktiskt underbart

mycket på gång nu...

Det är så sjukt mycket som händer just nu, mamma och jag sitter med lite olika planer och diskuterar hit och dit. Tänker inte avslöja något här och nu, men det kan bli stora förändringar!
Hur som helst så går stora delar av mina dagar nu ut på att titta på hästar som är till salu, vill verkligen ha en egen igen. Det skulle vara så otroligt underbart att ha en egen häst att spendera min tid med, att satsa på ridningen igen och se hur långt man kan komma. Det gäller bara att ha pengarna också, det är ju inte gratis direkt...

underbara vecka!

Har haft mitt livs händelserikaste vecka, en av dem i alla fall. Började med att fylla arton år, fick underbara presenter och spenderade dagen med de allra bästa människorna, fortsatte med att ta ett körkort och avslutade med en bal som blev helt urballad, men ack så otroligt rolig!
Allt har varit så underbart och jag älskar verkligen livet, hurrrrrrrrrrrrrrrrra!

RSS 2.0