Sjukhusbesök och engelskalektion

Igår gick jag till favelans statliga sjukhus. Eftersom jag anade att det kunde bli svårt med språket bad jag Jaquline skriva ner mitt problem på portugisiska, så att jag i värsta fall bara kunde sträcka fram denna lapp. Väl där frågar jag Mannen vid anmälningsdisken på portugisiska “talar du engelska?“ varpå mannen svarar “ja, lite“. “HALLELUJAH“ tänker jag och säger att jag har problem med mitt öra och pekar på örat.. han förvandlas till ett frågetecken och jag förstår att innebörden av “ja, lite“ nog är “hello and good bye“. Alltså: fram med lappen. 
Som tur var blev jag hjälpt av en läkare som pratade engelska och resten av vistelsen var hur smidigt som helst. Värt att tillägga är att alla statliga sjukhusbesök här är gratis för ALLA, heja Brasilien!!
 
Idag deltog jag i en engelskalektion med samma flickor (och deras klasskamrater) som jag försökte hjälpa förra veckan, och min slutsats är att det i princip är omöjligt att lära ut engelska till barnen här utan att kunna bra portugisiska... Det går varje dag bättre med min portugisiska, men vi får se hur långt jag hinner! Kämpa Kämpa!
Just nu är jag ungefär på samma nivå som treåringarna, så de är min favoritgrupp, haha! 
(Lärarinnan på bilden är Jaquline, som jag nämt i bloggen ett par gånger)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0