En annan sorts öppenhet

På tal om öppenhet..
Igår var jag hela dagen på stranden i närheten av mitt boende, där i princip inga turister befinner sig. Inom loppet av en timme kommer tre personer fram till mig och frågar vad jag heter, hur jag mår, vad jag sysslar med i Rochina (min stadsdel) och berättar något om sina egna liv. Detta helt utan att för mig kännas varken påträngande eller överdrivet framfusiga. De var alla imponerade av och tacksamma över arbetet som jag under min tid här gör, och som alltid pågår även när jag inte är här. 
En av dem hette David, och han hade precis kommit hem från ett besök i London. Han berättade att han tror att man genom att ta emot volontärarbetare sprider ny, livsviktig kunskap och nyfikenhet vidare till människorna som jag jobbar med och möter här. Han uppmanade mig därför att försöka lära ut allt jag kan, och sprida mina erfarenheter vidare. 
En annan man hette Luis, han var lika positiv och glad att möta en volontärarbetare i Rochina. Förutom att han ville lära mig surfa någon helg framöver föreslog han att vi skulle bilda en "språktandem", att vi går till stranden eller liknande ställen tillsammans och pratar helt enkelt.. fast jag skulle då prata portugisiska och han engelska! Vilket enligt mig låter som en fantastiskt idé, så förhoppningsvis hittar vi tid för det framöver. 
Och när vi pratar om öppenhet kan jag inte utelämna den Bruno och hans pojkvän visade mig i helgen. Hur de berättade om alla ställen de skulle ta med mig till och visa mig under min tid i Rio, (redan efter en timme var nästa helg planerad), introducera mig för alla deras vänner och bjuda hem mig till deras hem på middag. Trots att vi aldrig setts innan denna dag.
Jag skulle vilja påstå att jag aldrig mött så artiga människor som i Sverige eller så generösa människor som i Tanzania, men jag har heller aldrig mött så öppna, skrattande människor som i Brasilien. Detta trots inlägget som jag publicerade igår. Något motsägande, jag håller med. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0