SD skapar främlingsfientlighet

Jag är övertygad om att Sverigedemokraterna bidrar till främlingsfientlighet i Sverige, något annat är otänkbart och oundvikligt. Att tvinga invandrare att assimileras och att försöka reducera andra kulturer är samma sak som att vara emot den andra kulturen, vilket därmed gör SDs politik främlingsfientlig. Även om dessa åsikter fanns innan SD blev ett uppmärksammat parti tror jag att fler människor i Sverige har främlingsfientliga tankar idag just på grund av SD. Att fler och fler sympatiserar med SDs åsikter tror jag beror på att deras politik har gjort det mer accepterat att endast "godkänna" vad vi anser är svensk kultur. Många anser att man inte är främlingsfientlig för att man tycker att vi tar in för många invandrare eller att det förekommer för många olika kulturer i Sverige. Detta har blivit ett vanligare påstående på grund av SD, ”om det är okej att vara emot andra kulturer på parlamentarisk nivå, är det okej för oss på samhällsnivån”. 

Även om partiledare Jimmie Åkesson gick ut med att det inte fanns plats för" extremister, rasister, rättshaverister eller andra med ett personligt behov av politiska eller privata utsvävningar i partiet" så är det just SD som står för dessa åsikter i riksdagen och därför drar SD till sig just främlingsfientliga personer; dels beroende på att partiet har en högerextremistisk grund. Dock ser jag inte SD endast som ett dåligt fenomen, det finns brister i Sveriges invandringspolitik och alla partier borde följa SDs exempel och engagera sig mer inom den frågan. Självklart kan både vår migration och integration förbättras, dock inte med Sverigedemokraternas politik; utan genom att de övriga partierna kommer med bättre, mer humanistiska och medmänskliga förslag till lösningar och förbättringar än SD.

Den kanske största bidragande faktorn till främlingsfientlighet är fördomar. Att invandare har lättare att hamna inom kriminaliteten är ett faktum, detta bland annat används som grund för att skapa en fiendebild av den främmande människan, men faktum är också att det ser likadant ut i alla länder och samma sak gäller för de svenskar som flyttar utomlands. Det har alltså inget med etnicitet eller kultur att göra och är därför ett värdelöst argument mot invandringen. Det är så lätt att säga att alla invandrare är likadana och att invandringen borde begränsas istället för att hitta en lösning och ta tag i problemet. Så istället för att föreslå en minskad invandring borde vi förbättra vår integrationspolitik och mottagandet av invandrare så att alla får en chans att undkomma kriminaliteten. En annan fördom är att de allra flesta invandrare är arbets- och sysslolösa. Dock är sysselsättningsgraden bland invandrare högre än många påstår och tror , men arbetsmarknaden måste förbättras, både för svenskar och för invandrare. Självklart är det så att i takt med att Sveriges befolkning ökar på grund av immigrationen blir behovet av arbetskraft större och på så sätt utökas arbetsmarknaden och att skaffa jobb blir lättare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0