religion är inte alltid väsentligt

En sak som för mig förblir väldigt märklig, är att media alltid ser det som oerhört viktigt att nämna om någon är muslim. Konstigt nog nämns det sällan om personen var jude, kristen, jehovas vittne eller bara allmänt lagom och svensk.
 
Till exempel: 
En kurdisk muslim dödar sina barn. Samma dag dränker en svensk, protestant sina två döttrar. I muslimens fall bortser man från alla möjliga förklaringar till att denne utförde mordet förutom att hen var kurd och muslim. I svenskens fall däremot bortser man både från att hen var svensk och protestant och den enda förklaringen vi kommer med är att personen måste vara psykiskt sjuk. Känns inte det lite orättvist mot vår stackars kristendom, varför får inte den vara med?
 
För mig är detta ännu ett bevis på att media förvränger synen av muslimer och eftersom vi svenskar gärna vill läsa om dom andra, dom som är annorlunda och sämre än oss, köper vi med glädje en tidning som påpekar hur fruktansvärd en muslim kan vara. Vi glömmer dock att detta inte gäller alla muslimer, precis som det inte gäller alla protestanter om en protestant begår mord.
 
Dock är det ju, även i detta fall, bara lättlurade människor utan sunt förnuft och tillräckligt med intelligens som går på saker som att alla muslimer skulle vara våldsamma eller ovilliga att anpassa sig till vårt samhälle... Så att SD kom in i riksdagen är väl bara ett bevis på att 5,7 % av sveriges befolkning då saknade sunt förnuft, eller har ett ovanligt lågt IQ?

Kommentarer
Postat av: Aishah Warsame

Hej, jag är muslim.
Men gillar endå din blogg hehe.
Skönt att det finns någon med vett i huvudet!!

Kram och ha en fortsatt bra dag!

2013-05-25 @ 18:42:30
URL: http://roadtojannah.blogg.se/
Postat av: erik

Hur många troende tror du det finns i Sverige? Du ty ler inte det är relevant i det här sammanhanget?

2013-05-25 @ 20:20:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0