alla människor är värda samma möjligheter!

Det finns två saker som för mig förblir oförståeliga. Den ena är hur man kan se sig själv i spegeln och på grund av vad spegeln visar anse sig själv vara bättre än andra människor. Det andra är hur man på grund av detta kan ta på sig själv domarperuken och anse att man själv har rättigheten att bestämma vad andra människor har rätt till eller inte.

Att leva i trygghet är en gåva, en gåva som många av oss tar för givet. Många av oss föddes med den här gåvan, vi föddes i ett land där demokrati är det enda vi känner till, vi kunde gå till en skola där vi fick lära oss så mycket att mer än hälften sedan länge är bortglömt och vi hade ett hem att gå till. Både du och jag vet att alla inte föddes med dessa möjligheter.

Vi kan dock glädjas över att vi har möjligheten att dela med oss av vår gåva. Visst är det så att det finns brister i Sveriges sätt att hantera immigranter, men tänk så många liv som blivit räddade på grund av Sverige. Jag är övertygad om att vi kan rädda ännu fler, genom att utveckla arbetsmarknaden och skolan så att fler kan få jobb och trygghet. På så sätt kommer Sverige bli ett idealiskt samhälle både för ”svenskar” och immigranter.

Min dröm är att växa upp i ett Sverige där vi har öppna gränser, ett Sverige där alla är välkomna och all rädsla inför det främmande som idag skapar främlingsfientlighet är borta. Så länge jorden existerar kommer det att finnas olika folkslag, religioner och kulturer vare sig vi vill eller inte och det samhälle som lyckas acceptera detta är ett vinnande samhälle. För mig är ett mångkulturellt samhälle ett optimalt samhälle där alla kan bidra med något och inte något som man ska vara rädd för.  Vi är olika, men det är just det som är det lärorika, häftiga och underbara.


RSS 2.0