böneutrop i Sverige

Under den senaste tiden har det varit väldigt mycket diskussioner angående om böneutrop ska bli lagligt i Sverige eller inte, särskilt på facebook, där inte jag heller kunde låta bli att avreagera mig på grund av alla främligsfientliga tankar som dök upp i samband med detta. 
 
Jag håller faktiskt med om att jag inte skulle bli glad om någon ställde sig och ropade ut något budskap, vad det än var, så att det störde mig. Men eftersom att detta förslag för tillfället inte är relevant någonstans förutom just nu i Fittja, så upprör det mig så otroligt mycket att folk ifrån hela landet klagar på hur störda de kommer bli, och att det kommer göra intrång på deras privatliv. Det är inte direkt så att de kommer ropa så högt att det hörs över hela landet, och en sådan här ändring kommer inte gälla hela landet utan kommer troligtvis bli en kommunfråga. Ni som bor i Fittja får gärna klaga på detta beslut, men alla ni andra kan bara hålla tyst i den här frågan tills den dagen då ni får iallafall minsta aning om att ni kommer bli berörda av den. Jag anser att hela den här debatten om böneutropsfrågan bara handlar om islamofobi, det har blivit en stor diskussion och då har folk tillfälle att få ut alla sina fördomar på ställen som facebook där man slipper konfrontera någon människa direkt. För jag menar, varför skulle vi acceptera att muslimer får några rättigheter? Dem är ju bara invandrare, det här är Svenskarnas land och det enda vi vill göra är att bo i ett radhus, köra en fin volvo och skaffa två barn med en snygg partner.
 
Tyvärr Sverige, men det fungerar inte så längre. Världen förändras hela tiden och samhället utvecklas, därför måste även Sverige anpassa sig istället för att isolera sig från omvärlden och backa tillbaka till samma politik som drevs under 1930-talet (ni vet säkert av vilket ljushuvud till politiker). För det är precis dit Sverige är på väg nu, vi är rädda för att förnyas och för att få in nya traditioner, vi skyller kriminalitet på invandrare och påstår att invandringen kommer leda Sverige in i en ekonomisk kris. Nu tänkte jag göra en lista med tre fullkomligt sanna sanningar, 
 
1. Antalet sysselsatta bland utrikes födda i åldern 15-74 år har ökat med 40 000 personer. Andra kvartalet 2012 var antalet sysselsatta 719 000 och för andra kvartalet 2011 var det 679 000. Det är sjätte kvartalet i rad som antalet sysselsatta ökar bland utrikes födda.Bland inrikes födda finns det ingen statistiskt säkerställd förändring jämfört med andra kvartalet 2011.Sysselsättningsgraden, det vill säga andelen sysselsatta av befolkningen var 66,0 procent. Bland utrikes födda var sysselsättningsgraden 57,5 procent, en ökning med 1,7 procentenheter jämfört med andra kvartalet 2011.
-Alltså leder en ökad invandring inte till sämre sysselsättning bland invandrare.
 
2. Efter att EU utvidgades med 10 nya länder 2004 och två nya 2007 har man kunnat visa att invandringen från de nya länderna till de gamla bidrog positivt till de senares tillväxt. 0,9 % av Storbritanniens tillväxt 2004 och 2005 berodde enligt en studie på invandringen från de nya EU-länderna.
 

3. Man föds inte med mer IQ bara för att man är född i Sverige, alltså har man inte mindre IQ för att man är född i något annat land än Sverige. Get it?
-Alltså har du och jag bara jävlig tur att vi är födda i Sverige och slipper kämpa för vårat liv i något U-land, eller ännu värre, försöka ta sig in i Sverige som född muslim.
 
"Flera studier har visat att en person med ett utländskt klingande namn har lägre chans att kallas till intervju och/eller bli erbjuden ett arbete än någon med ett svenskklingande namn."
Den faktan skrämmer mig faktiskt, särskilt med tanke på att det är dem som klagar på att invandringen som gör dessa värderingar vad det gäller namnet. Hur ska invandrare kunna anpassa sig om vi inte ger dem chansen utan ständigt utsätter dem för diskriminering? 
 
Jag kan lova att både jag, och 98% av sveriges befolkning skulle vilja fortsätta fira jul om vi flyttade till ett annat land. Varför ska då inte folk som kommer hit få utöva sin religion utan att islamofobi sprider sig likt en ny epedemi av böldpesten? Det är skrämmande hur främligsfientlighet och islamofobi sprider sig över hela europa, med alla dessa nya partier och föreningar. Alla säger vi att vi aldrig skulle ha agerat som nazister under andra världkriget, men det är precis dit en väldigt stor del av sveriges befolkning är på väg att gå! 
 
Bara för att vi lever i det här perfekta jävla samhället där vi har hundratals olika skyddsnät och kan göra i princip vad vi vill utan att vårt liv blir förstört eller liknande, så betyder inte det att vi ska vara så sjukt inskränkta och behålla allt det för oss själva. Människor från andra länder bär inte direkt på någon sjukdom eller text i pannan där det står "jag är invandrare och vill helst ersätta alla svenska kulturer med islamiska och sedan förstöra sveriges ekonomi". Min lillebror som är 3 år är nu i det stadiet där vi ibland måste påminna om att "man måste dela med sig", vilket då direkt leder tankarna till: Skulle min lillebror lika gärna kunna vara ansvarig för Sverigedemokraternas invandringspolitik? Skärp till er förtusan! Vi har ett underbart land, och vi har både råd och plats att dela med oss, sverige är i princip det land som ligger längst ifrån risken att hamna i en ekonomisk kris. Och om vi skulle göra det, så beror det inte på invandringen utan på hur vi behandlar imigranter och vad vi ger dem för möjligheter att vara en del av vårt underbara samhälle.

RSS 2.0